Tuesday, 14 June 2016

Salam Ramadan #1437H

Assalamualaikum. Hi everybody!



WOW! It's been too long. Hewhew... Sorry guys. 
I kinda lazy to publish anything cause Instagram and Facebook make it a lot more easier 
to post any update on my Choomill Desserts.

Just wanna say Happy Ramadan to all Muslims. It's not too late right? Hiks. 
Have a barakah one. InsyaAllah... 
May Allah grant us with good health and rezqi. 

I guess it's kinda impossible price list here. You know what? I'm a homebaker. 
Every cake or dessert that I make is distinctive. 
They are customised hence it's hard to put exact price. 
Yes we have price range sowuteva but I guess it is a lot better 
if you guys WhatsApp/SMS directly to my phone number 013-6273703. 
My name is Mikah. I'm a dude, guys. Haha! 
Have to mention it since there are still some people 
who call me 'akak' in their first sentence of introduction. 
*cries and laughs at the same time*

Well, kindly introduce yourself, name and place first. 
Then, mention the date of pickup and who's gonna pick up your order 
because sometimes I get this inconvenient a.k.a confusing situation 
where the person who text me is not the same person who transfer the payment 
and even picking up the order. 
Like what??! 
Don't ever hesitate to mention your budget to me. It's okay. =)
Before anything, I suggest if you take a look at my Instagram profile (Choomill Desserts)
cause my insta is like a catalogue. Haha
Yes we have Facebook page but it's easier to review pictures on insta.
If you already know what kind of cake and design that you want 
the process will be a lot faster.
That's just how online shopping works.
So please guys. Help me help you. Okay? 
Teehee

So I guess that's all huh?
Idk what else to say. Hahaha
Anything.. just ask me okay.
I'm okay if you don't wanna buy anything.
To those who keep supporting me...
family, friends and customers...
THANK YOU VERY MUCH!
Love you people to the moon and back! 
- XO -

Mikah
Choomill Desserts

Thursday, 15 October 2015

Salam Maal Hijrah 1437H

Assalamualaikum...


Choomill Desserts ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru bagi tahun 1437 Hijriyyah bagi semua umat Islam di seluruh dunia khususnya Malaysia. Masih belum terlewat lagi sebab baru masuk 2 Muharram kan... Hehehe

Dah lama I tak update apapa kat sini sebab tak sempatlah nak menaip. Tapi insyaAllah I akan update banyak gambo kek dan harganya sekali okey. Sebab I rasa list harga yang I letak sebelum ni tak berapa jelas dan membantu lah... 

InsyaAllah akan update ASAP. Hehehe

Thank you semua!

#SalamMaalHijrah #1437H


Sunday, 1 March 2015

New Price List

Assalamualaikum semua!

I minta maaf bebanyak sebab terlalu busy sejak dua tiga empat lima enam dan tujuh menjak ni. Lapan? Kau kira sendiri! HAHAHAHAHA

Saje je nak break the awkwardness di sini. Yelah, sejak dah kerja fulltime ni. Baking jadi part time. Jangan risau. InsyaAllah selagi mampu ambil order, I ambil. Tapi you guys pun kenalah bantu I. Janganlah order last minute okey. I ni manusia biasa dan bergerak secara individu. No help, no magic and no robot. Just me. So, I mengharapkan sangat you all memahami supaya order you all semua boleh disiapkan dengan sesempurna mungkin. InsyAllah...


Nampak tak? Okey, kalau you guys tak boleh nak baca. Just PM my cellphone number, 013-6273703. No calling okay. I takkan angkat. Atas sebab pengalaman yang lepas. Call hanya akan diangkat semasa hari kejadian. Itu pun depends lah. Huhuhu... I boleh taip buat table bagai tapi tak kemas nanti. Idk how nak kemaskan table tu. So, you personally contact I insyaAllah I akan layan ASAP dan send the image. Apa-apa tambahan seperti edible image, fresh strawberries dan adik-beradik dia, coklat, M&M atau theme akan ada caj tambahan lain. InsyaAllah harga diberikan mesti berbaloi-baloi. Hihihi

Anyway, harga tertakluk kepada jenis bahan dan hiasan. Lain customer boleh jadi dapat sebut harga yang berlainan. Remember guys, I make easy-to-make-customize-cakes. Haha! Maksudnya you decide you nak apa dan I beri quotation. List harga ni cuma guideline sahaja. Tapi jangan risau, I kerap bagi diskaun. Tanpa you perasan. Hihihi! So, jangan malu-malu okey. Tanya je apa-apa kat I. Selagi I mampu buat, I buat. Khas untuk pencinta makanan. Hehehe

Thursday, 1 January 2015

#2015

Hai, assalamualaikum!

Selamat Tahun Baru I nak ucapkan pada semua. Tau tau dah nak setahun I masuk dalam arena homebakery ni. Hihihi... cepat je masa berlalu tahun 2014 pun dah berlalu. Terima kasih I ucapkan pada semua rakan yang menyokong pilihan I untuk buat online business ni. Terima kasih juga pada famili yang memahami dan customers yang sudi memberi peluang kepada new comer macam I ni. :)

Well, sepanjang tahun lepas banyak yang dah berlaku bagi diri I yang baru bermula nak berjinak-jinak dengan dunia baking ni. Tapi alhamdulillah, Allah dah permudahkan semuanya. Dari baru join bazar, lepas tu buat kek untuk majlis pertunangan, birthday, goodies, dan kafe atau kedai. Seronoknya dapat join dunia baru ni.

Tapi... bermula tahun yang baharu ni... I dah tak boleh buat full time lagi. Huhuhu... Sedih tak sedih jugalah sebab I dah dapat offer job baru. InsyaAllah hopefully kat JB je. So, I boleh proceed dengan this baking stuffs yang memang I makin cinta gila kaw punya. Hahaha!

Doakan yang terbaik okey untuk Choomill Desserts. I cuba buat yang terbaik untuk customers I yang tersayang ni. InsyaAllah, semoga tahun baru Masihi ni berjalan dengan lancarnya untuk kita semua, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sihat dan bahagia serta lebih berjaya daripada sebelumnya. 

And now I present to you some pictures of the cakes that I've made last year and yesterday which is my first cake for 2015. Heeee...

Rich Chocolate Cake with Swiss Meringue Buttercream (SMBC)

Cheesy Vanilla Leleh - 1kg (RM60.00) 


A new product which I plan to sell this year. 
InsyaAllah

 Red Velvet Cake with Cream Cheese Swiss Meringue Buttercream
My first cake for 2015. ^^



Thank you, peeps. I'll try my best to publish the latest price list A.S.A.P. As salam...

Thursday, 27 November 2014

CakePops

Assalamualaikum... 

Hai! Dah a few weeks jugalah kan I tak update. Busy. Seriously busy. Bulan November ni alhamdulillah rezeki murah plus dengan event kawan-kawan dan family. So, I datang sini nak cerita yang I ada jugak jual CakePops a.k.a Kek Pop. Haha






So, inilah antara yang I pernah buat. So far cuma untuk engagement. Anything SMS atau WhatsApp 013-6273703. InsyaAllah akan dilayan dengan segera. Johor Bahru only. :)